met a.o. DANCE | Loïc Perela

04 April - 19 April
Tour NL

Rotterdamse Lente toont twee hoogtepunten uit het nieuwe talentenprogramma van Conny Janssen Danst Danslokaal, aangevuld met een nieuw stuk van Conny Janssen zelf. U ziet de jonge talentvolle choreografen Loïc Perela en Dario Tortorelli. De avond wordt aangevuld met een nieuw, kort stuk van Conny Janssen.

DANCE - Loïc Perela
Loïc Perela werd voor Danslokaal #1 geselecteerd door Dansateliers als één van de makers van een nieuwe choreografie met de dansers van Conny Janssen Dans. Perela maakte tijdens Danslokaal #1 indruk met DANCE. Hoe kan het lichaam je tot leven kan wekken? Perela wil aantonen dat dans een instrument is voor expressie en een manier om het lichaam te vieren en de ziel te laten reizen. Als we afstand nemen van stijlen en codes, wordt dansen dan niet een geweldige manier om in contact te komen met lichaam en geest? 

AFTER NEARLY LAND(e)SCAPING - Dario Tortorelli 
AFTER NEARLY LAND(e)SCAPING 
van Dario Tortorelli komt uit de reeks studies voor ROMEO HEART en ontrafelt een nieuw hoofdstuk van de visie van de choreograaf. Tortorelli beschrijft dit werk als ‘bijna een dansstuk, bijna een toneelstuk, een filmscène of een installatie’; een combinatie van al deze vormen, gekoppeld aan een sterk gevoel voor schoonheid.

Conny Janssen maakt speciaal voor Rotterdamse Lente een kort, nieuw stuk voor drie dansers.


Rotterdamse Lente Tour
Data:
vr 04 april - 20:30
za 05 april - 20:30
Theater Bellevue, Amsterdam

do 10 april - 20:15
Theater Het Klooster, Woerden

wo 16 april - 20:30
Musis Sacrum, Arnhem

vr 18 apil - 20:30
za 19 april - 20:30
Theater Kikker, Utrecht

Tickets: connyjanssendanst.nlfoto: Martijn Kappers
« terug naar agenda overzicht