09 August
Civitanova Danza, Italiƫ

In de eerste twee weken van augustus zijn Giulio D'Anna en zijn cast te vinden in Civitanova, Italië voor een residentie voor R-ESISTERE. Op 9 augustus presenteert Giulio het werk in progress tijdens het festival Civitanova Danza 2014. Meer informatie over dit festival hier.

Giulio D’Anna won in 2013 de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen met zijn projectplan voor R-ESISTERE. Het project is ontstaan vanuit de urgente wens die Giulio D’Anna heeft om aandacht en stem te geven aan mensen die nog steeds sociaal onderdrukt worden in de maatschappij waarin we leven. Het stuk gaat over nooit opgeven en geloven dat, ongeacht seksuele geaardheid, uiterlijk of geloof, een ieder het waard is te bestaan.

In nauwe samenwerking met componist Maarten Bokslag neemt D’Anna de Italiaanse woorden RESISTERE (zich verzetten) en ESISTERE (bestaan) als uitgangspunt. Het stuk is een fysiek dansconcert en houdt het midden tussen een protestactie en een popconcert. De performers gaan ver over hun grenzen en de uitputting, als die al niet totaal is, wordt fysiek uitgeput tot op het bot. Maar de uitputting en moeheid worden niet zwaar, eerder opwindend, opzwepend en hoopvol. De performers zijn het levende bewijs van fysieke kracht, moed, uithoudingsvermogen, volharding, verlangen en wil.

“We ain’t going nowhere. We are here to stay. We are here. We are here. We are”

Giulio D’Anna werkt als onafhankelijk maker zowel in Nederland als Italië. Hij studeerde in 2009 af aan de School for New Dance Development (SNDO). D’Anna won verscheidene (productie)prijzen, waaronder de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen 2013. Het werk van de hand van D’Anna karakteriseert zich door een grote mate van menselijkheid. Hij vertrekt graag vanuit persoonlijke verhalen, of hele specifieke thema’s, die hij binnen zijn theatrale/dansante context naar een universeel niveau weet te brengen.

In 2011 neemt hij, onder de vleugels van Dansateliers, deel aan het Europees gesubsidieerde project ChoreoroamEurope en ontwikkelt zijn taal verder met een ontwikkeltraject bij Dansateliers. Hij creëerde Parking’Sonin 2012, wat inmiddels bijna honderd keer getoerd heeft. Afgelopen jaar maakte hij het succesvolle O O O O O O O O. D’Anna toert nationaal en internationaal met zijn werk.

CREDITS
Concept en choreografie: Giulio D’Anna 
Componist: Maarten Bokslag 
Decorontwerp: Jasper van Roden 
Foto: Cinzia Camela
Artistiek management: Agnese Rosati

R-ESISTERE is het winnende project van de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse Dansdagen 2013. R-ESISTERE is een productie van Giulio d’Anna Company/stichting Gillen, co-producenten zijn: NDD, Dansateliers (Rotterdam), AMAT (Italië) en Versiliadanza (Italië).

« terug naar agenda overzicht