dubbelprogramma

25 March - 26 March
Club KBS, Rotterdamse Schouwburg

Op vrijdag 25 maart en zaterdag 26 maart presenteert Dansateliers in de Krijn Boon Studio van de Rotterdamse Schouwburg een dubbelprogramma met twee solo’s van de getalenteerd jonge makers Lana Čoporda en Joseph Simon.vr 25 maart (première) - 21:00u
za 26 maart - 21:00u
Krijn Boon Studio, Rotterdamse Schouwburg


Een bijzonder dubbelprogramma met de twee nieuwste solo’s van de jongste makers van Dansateliers.

ZOOM – Hestia and Sheela na gig - Lana Čoporda
Hestia en Sheela na gig, twee oer-oude voorstellingen van vrouwelijkheid, vormden de inspiratie voor ZOOM – Hestia and Sheela na gig van danser en choreografe Lana Čoporda. In de solo bestudeert ze de representatie van vrouwen in het dagelijks leven en de hedendaagse media.  

Balancerend tussen acceptatie en verzet onderzoekt Čoporda de kloof tussen de wereld van advertenties en videoclips en de meer intieme ervaring van sensualiteit en seksualiteit.

Third Culture Kid - Joseph Simon
Third Culture Kid - Iemand die het grootste deel van zijn vormende jaren heeft doorgebracht in een cultuur anders dan die van zijn ouders.

In Third Culture Kid ontwart, herschikt en herinterpreteert Joseph Simon de elementen waaruit de diverse culturen en talen die hij zelf belichaamt zijn opgebouwd. Parallel hieraan kijkt Joseph terug op bepalende momenten uit zijn jeugd en spint zo een web van onvoorziene verbindingen. Op deze manier bevraagt hij niet alleen zijn eigen identiteit, maar die van een hele generatie.

De makers
Lana Čoporda (Joegoslavië, 1990) en Joseph Simon (Frankrijk, 1989) zijn twee choreografen/performers uit Rotterdam. In 2014 studeerden ze af aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem. Sinds 2015 werken ze onder de vleugels van Dansateliers aan hun eigen artistieke signatuur.

« terug naar agenda overzicht