Liat Waysbort

03 September - 04 September
Dansmakers Amsterdam

Our bodies are human.
Our bodies get older.
Our bodies show the signs of time.
Our aging is an irreversible process but yet we are worthwhile being watched. 

- Liat Waysbort

Liat Waysbort neemt in het tweeluik Please me Please onze drang om te behagen onder de loep. In de huidige wereld, die jong, snel en dynamisch is, forceert de maatschappij ons onbewust tot wie we zijn. Dit tweeluik onderzoekt de impact van onze drang om te behagen en welke gevolgen dit kan hebben. Liat Waysbort laat ons weer ontdekken, wat ons als individu uniek maakt.

Na Please me Please –The solo, waarin danser Ivan Ugrin een poging doet om perfectie te belichamen, komt Waysbort nu met Please me Please – The Duet, over de betekenis van het ouder worden. Met twee diva’s van de Nederlandse dans, Amy Gale en Angela Linssen, geeft zij een interpretatie van de standaard waaraan de ‘oudere’ moet voldoen.

Amy Gale, oprichter van Dansateliers Rotterdam en Angela Linssen, artistiek leider van de opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, hebben ieder op geheel eigen wijze een betekenisvolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse dans. Hun lichamen dragen geschiedenis in zich, ze zijn zelfbewust en zelfverzekerd. Ze willen gewaardeerd worden om hun kwaliteiten, maar tegelijk worden ze geconfronteerd met de verontrustende en ongedefinieerde normen van het ouder worden. In dit duet delen Gale en Linssen hun worsteling met dit ongrijpbare fenomeen, maar tonen zij ook hun schoonheid, intimiteit en de ervaring van de jaren. Breekbaar en krachtig, scherp en explosief, fysiek en teder rekt Please me Please –The Duet onze definitie van schoonheid op.

Try out
Datum: 3 en 4 sept
Tijd: 20:30u
Locatie: Dansmakers Amsterdam
Tickets (per 1 sep)

Credits
Choreografie: Liat Waysbort Dansers: Amy Gale en Angela Linssen
Dramaturgie: Annette van Zwoll Producent: Bitter Sweet Dance
Coproducent: Dansmakers Amsterdam Uitvoerend Producent: Dansmakers Amsterdam Assistent Productie: Jannita Jáuregui Lichtontwerp en Techniek: Mark Thewessen Publiciteit: Lisa Reinheimer, Lisette Brouwer
Aquisitie: Hit Me Productions Ontwerp en Fotografie: Marquis Palmer
Speciale dank aan: Dansateliers Ondersteund door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds« terug naar agenda overzicht