Giulio D'Anna

24 September - 25 September
Krijn Boon studio (Rotterdamse Schouwburg)

Met zijn werk zoekt choreograaf Giulio D’Anna naar de mogelijke vertalingen van drama als genre naar een hedendaagse taal, waarbij ons lichaam een eigen verhaal vertelt. Tragiek, verlangen en humor zijn hoofdingrediënten in zijn werk. Voor de voorstelling O O O O O O O O gebruikt Giulio verhalen en herinneringen over gebroken (liefdes-) relaties. Het project is geïnspireerd door het Museum of Broken Relationships in Zagreb.

Ter inspiratie voor het stuk vroeg Giulio ‘gewone’ mensen hun bijzondere verhaal over gebroken intimiteit met hem te delen. Deze informatie, gecombineerd met hun eigen verhaal, vertalen de performers zowel verbaal als fysiek, wat leidt tot een serie levende documenten van emoties die niet in enkel in woorden te vertalen zijn. Persoonlijke herinneringen worden gedeeld, waarbij de grenzen van wat privé is en misschien moet blijven, worden opgezocht. De performers delen hun gevoelens en herinneringen als een soort ritueel, als een louterende ceremonie.

“Every passion, ultimately, has its spectator... (there is) no amorous oblation without a final theatre.” A Lover’s Discourse - Roland Barthes

Productie: Rete Anticorpi XL (CollaborAction 2013 prize), Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten en Dansateliers Rotterdam. 


Voorstellingen
24 (21:00) en 25 september (19:00) PREMIERE (NL)
Locatie: Festival De Keuze, Krijn Boon Studio (Rotterdamse Schouwburg)
Tickets: www.dekeuze.nl

10 en 11 oktober 2013
Locatie: Theater Kikker, Utrecht
Tickets: www.theaterkikker.nl

2 en 3 november 2013
Locatie: Melkweg theater, Amsterdam
Tickets: www.melkweg.nl

 


 « terug naar agenda overzicht