Giulio D'Anna

10 October - 11 October
Theater Kikker, Utrecht

Met zijn werk zoekt choreograaf Giulio D’Anna naar de mogelijke vertalingen van drama als genre naar een hedendaagse taal, waarbij ons lichaam een eigen verhaal vertelt. Tragiek, verlangen en humor zijn hoofdingrediënten in zijn werk. Voor de voorstelling O O O O O O O O gebruikt Giulio verhalen en herinneringen over gebroken (liefdes-) relaties. Het project is geïnspireerd door het Museum of Broken Relationships in Zagreb.

Ter inspiratie voor het stuk vroeg Giulio ‘gewone’ mensen hun bijzondere verhaal over gebroken intimiteit met hem te delen. Deze informatie, gecombineerd met hun eigen verhaal, vertalen de performers zowel verbaal als fysiek, wat leidt tot een serie levende documenten van emoties die niet in enkel in woorden te vertalen zijn. Persoonlijke herinneringen worden gedeeld, waarbij de grenzen van wat privé is en misschien moet blijven, worden opgezocht. De performers delen hun gevoelens en herinneringen als een soort ritueel, als een louterende ceremonie.

"Persoonlijk, kwetsbaar en toch ook heel luchtig en grappig". Het is een rijke variatie aan beelden, teksten en liedjes die we krijgen voorgeschoteld, waarbij er grofweg sprake is van twee delen. Eerst is er de liefde, dan is er de pijn. Ronduit geweldig is de epiloog, een uitzinnige dans die raakt aan zelfkastijding, bezwering, trance, en spiritualiteit."
- Mirjam van der Linden (Volkskrant ****)

Concept, regie & choreografie Giulio D’Anna | Creatie & performance:Francesco Barba, Mees Borgman, Lana Coporda, Tiana Hemlock-Yensen, Pavlos Marios Ktoridis, Anastasiia Liubchenko, Maciej Sado en Isadora Tomasi | Assistent: Agnese Rosati | Lichtontwerp: Grace Morales | Zangcoach: Marcello Zempt | Dramaturgie: Giulio D’Anna, Justa ter Haar | 

O O O O O O O O O is geproduceerd door Rete Anticorpi XL(CollaborAction 2013 prize), Amsterdamse Hogeschool voor de Kusten en Dansateliers Rotterdam in samenwerking met Civitanova Casa della Danza (project van Civitanova Danza & AMAT)

Foto: Cinzia Camela

« terug naar agenda overzicht