Ido Batash | Mouna Laroussi | Marie Goeminne (1)

01 November
Dansateliers, studio 1

Zondag 1 november 17:00
Locatie: Dansateliers, studio 1
's-Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Tickets: 10 euroTijdens deze triple bill presenteert het Moving Futures Festival The Free Builders de nieuwste voorstelling van Ido Batash (Première), Haschouma van Mouna Laroussi en Lostbox van Marie Goeminne.

The Free Builders
– Ido Batash
Hoe beïnvloedt cultuur onze identiteit en gedrag? Met de Free Builders illustreert en reconstrueert Ido Batash gedragspatronen om de grenzen van al wat vertrouwd is te bevragen. Om een nieuwe identiteit te creëren gebruiken de dansers hun lichaam als landschap, veranderen gewoontes en percepties en streven naar een gevoel van utopia.

Haschoema - Mouna Laroussi
Spanning versus ontspanning, gekooid versus vrijheid en liefde versus dood. De sociale controle binnen de Arabische gemeenschap en het effect op de vrouwen is hetgeen wat centraal staat in het onderzoek van Mouna Laroussi. Samen met haar dansers Sarah M'Peti en Kim Hoogterp onderzoeken ze hoe het lichaam beweegt onder deze omstandigheden. Het werk van Laroussi staat bekend om haar rauwe, gespierde choreografieën met een dosis realiteit en een vleugje humor. Als jonge choreografe en theatermaakster kijkt ze over de grenzen heen en inspireert ze door de culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.

Lostbox -  Marie Goeminee
een stille, intieme voorstelling
een naakt lichaam zonder gezicht
op de huid schreeuwt een gedicht
je waarneming wordt geprikkeld
zo dichtbij, zo intiem en toch niet grijpbaar

Moving Futures

Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival 2015-2016

Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

www.movingfutures.nl

« terug naar agenda overzicht