Marie Goeminne | Hilde Elbers & Lea Martini (2)

31 October
Dansateliers, studio 1

Zaterdag 31 oktober 19:00
Locatie: Dansateliers, studio 1
's-Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Tickets: 10 euroTijdens dit dubbelprogramma presenteert het Moving Futures Festival de installatie/performance Lostbox van Marie Goeminne en The Animated van Hilde Elbers en Lea Martini.

Lostbox -  Marie Goeminee
een stille, intieme voorstelling
een naakt lichaam zonder gezicht
op de huid schreeuwt een gedicht
je waarneming wordt geprikkeld
zo dichtbij, zo intiem en toch niet grijpbaar

Lostbox komt voort uit de fascinatie voor de mens, zijn lichaam als vorm en dat wat zich in die vorm afspeelt, de gedachten en gevoelens.  Lostbox is een spel tussen de verbale en non-verbale taal, over wat woorden en handelingen aan – soms dubbelzinnige – betekenissen kunnen hebben. Beperkt tot één positie en een abstracte, bevreemdende vorm wordt het lichaam langzaam zichtbaar, terwijl woorden in het niets verdwijnen.

The Animated –Hilde Elbers en Lea Martini
The Animated is een uitputtingsslag voor twee vrouwelijke lichamen, lichamen die bijna lijken te bezwijken onder de kracht van hun bewegingen. De beweging is geen optie maar een bevel: de vrouwen worden gedanst. Een intens, ritmisch duet dat geen onverschilligheid toelaat. De dansers worden gedreven door het plezier van de volledige overgave. Zijn ze kinderen, speels en onbezonnen,  sensuele vrouwen of onderdanige discipelen? In The Animated ontmantelen Hilde en Lea de ervaring van een dominante, alledaagse beeldcultuur en laten ze verborgen verhalen aan het licht komen.


Moving Futures
Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival 2015-2016

Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

www.movingfutures.nl

« terug naar agenda overzicht