Lana Čoporda | Joseph Simon (1)

31 October
Dansateliers, studio CJD

Zaterdag 31 oktober 17:00
Locatie: Dansateliers, studio CJD
's-Gravendijkwal 58-b, Rotterdam
Tickets: 10 euroTijdens dit dubbelprogramma presenteert het Moving Futures Festival Take a closer look - Lana Čoporda en Essai(s) sur la danse classique - Joseph Simon.

Take a closer look - Lana Čoporda
Met Take a closer look wil choreografe Lana Čoporda de tijd even stilzetten. Ze neemt ons mee, weg van de hectiek van ons dagelijkse bestaan, naar een plek waar aandacht is voor verborgen schoonheid. Ze laat ons dingen zien, waar we normaal gesproken aan voorbij lijken te gaan. Met repetitieve bewegingen die constant evolueren, creëert Čoporda een landschap dat transformeert en weer oplost op een onverwachte momenten. Take a closerlook biedt het publiek een open ruimte met een lichte atmosfeer, tijd om waar te nemen, te observeren en in een moment van constante verandering te komen.

Essai(s) sur la danse classique - Joseph Simon
Joseph Simon maakte voor het eerst kennis met dansen via ‘breaking’, beter bekend als breakdance. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij kennis opdeed van gymnastiek, ‘tricking’ en basistechnieken van moderne jazz en ballet. In Essai(s) sur la danse classique  gaat Joseph op zoek naar de identiteit en het creatieve potentieel van de klassieke danstaal. In korte dansfragmenten doet Simon een voorstel over hoe klassieke dans op nog onbekende manieren ingezet kan worden. Tegelijkertijd onderzoekt hij hoe het concept van het maken van een performance kan omzetten in een essay: een literaire drager om zo het resultaat van een dansonderzoek te presenteren.

Moving Futures
Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival 2015-2016

Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

www.movingfutures.nl

« terug naar agenda overzicht