Connor Schumacher & Arno Schuitemaker

29 October
Krijn Boon Studio, Rotterdamse Schouwburg


MOVING FUTURES presenteert:

Dubbelprogramma:
The Fool – Connor Schumacher (première)
&
Together_till the end – Arno Schuitemaker

Donderdag 29 oktober 21:00
Locatie: Krijn Boon Studio
Rotterdamse Schouwburg
Tickets 

Tijdens dit dubbelprogramma presenteert het Moving Futures Festival de nieuwste voorstellingen van choreografietalenten Connor Schumacher en Arno Schuitemaker.

The Fool – Connor Schumacher (PREMIÈRE)
Een man die de duisternis inkijkt, gaat ervan uit dat daar iets is; een aanwezigheid, of de ruimte zelf. Maar zou hij ook in staat zijn om de kleur zwart te herkennen?

The Fool is de nieuwste voorstelling van choreograaf Connor Schumacher waarin hij op zoekt gaat naar het verschil tussen ‘het zoeken’ naar betekenis en ‘het lezen’ van betekenis. Door op zoek te gaan naar een balans tussen theatrale beelden en een transparant gebruik van objecten en (licht)composities tracht hij een bewustzijn te creëren van het hier en nu.

Together_till the end – Arno Schuitemaker
In Together_till the end brengen dansers Mitchell-lee van Rooij en Quentin Roger met intense bewegingen, pulserende lichten en opzwepende beats de verbeelding tot aan de grenzen van de ervaring brengen. Met het stuk reflecteert Arno Schuitemaker op een deel uit zijn eerdere werk I is an Other waarin hij zelf, samen met één van de dansers, op het toneel stond. Een geheel nieuw duet is het resultaat, gemaakt in samenwerking met lichtontwerper Ellen Knops en componist Wim Selles.

Moving Futures

Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival 2015-2016

Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

www.movingfutures.nl

« terug naar agenda overzicht