Connor Schumacher & Jasper van Luijk

30 October
Krijn Boon Studio, Rotterdamse Schouwburg


MOVING FUTURES presenteert:
Dubbelprogramma:
Yonder – Jasper van Luijk (première)
&
The Fool – Connor Schumacher

Vrijdag 30 oktober, 21:00
Locatie: Krijn Boon Studio
Rotterdamse Schouwburg
Tickets 

Tijdens dit dubbelprogramma presenteert Moving Futures Festival de nieuwste voorstellingen van Rotterdamse choreografietalenten Jasper van Luijk en Connor Schumacher.

Yonder – Jasper van Luijk (PREMIÈRE)

In Yonder staat de beleving van tijd in de levensloop van één mens centraal. Een zoektocht naar het begin en einde daarvan, gelinkt aan hoe we ons verhouden tot de grootsheid van het concept tijd. Danser Jefta Tanate bevraagt de tijd alsof het een goede vriend is die we, door de reis die het lichaam aflegt, steeds iets beter leren kennen. Samen als gelijke elementen zullen ze naast elkaar bestaan en elkaar (h)erkennen.

The Fool – Connor Schumacher

Een man die de duisternis inkijkt, gaat ervan uit dat daar iets is; een aanwezigheid, of de ruimte zelf. Maar zou hij ook in staat zijn om de kleur zwart te herkennen?

The Fool is de nieuwste voorstelling van choreograaf Connor Schumacher waarin hij op zoekt gaat naar het verschil tussen ‘het zoeken’ naar betekenis en ‘het lezen’ van betekenis. Door op zoek te gaan naar een balans tussen theatrale beelden en een transparant gebruik van objecten en (licht)composities tracht hij een bewustzijn te creëren van het hier en nu.

Moving Futures
Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival 2015-2016.

Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met het landelijk gespreide netwerk en een krachtenbundeling met lokale theaters en partners, streven de danshuizen ernaar om een nieuwe generatie choreografen op landelijke schaal zichtbaar te maken.

www.movingfutures.nl


foto: Menno van der Meulen

« terug naar agenda overzicht