Mor Shani, Paul Sixta, Bram Vreeswijk

02 November
SKVR theaterzaal

In het kader van het Moving Futures Festival in Rotterdam presenteren Mor Shani, Paul Sixta en Bram Vreeswijk op zondag 2 november het speciale programma Love-ism | Mechanisms of IntimacyLove-ism | Mechanisms of Intimacy komt voort uit het Love-ism project waarin choreograaf Mor Shani samen met video-kunstenaar Paul Sixta onderzoek deed naar de menselijke ervaring van intimiteit. Het programma bestaat uit een workshop gevolgd door een lecture/performance.

Love-ism workshop
Als deelnemer aan de Love-ism Workshop, onderzoek je hoe je jezelf kunt openstellen voor je omgeving; wat gebeurt er om je heen? Hoe reageer je hierop en hoe vertaal je dit met je lichaam? Hoe creëer je veiligheid en vertrouwen en wanneer geef jij je aan iets over? In de workshop maak je gebruik van de intuïtieve kennis van je lichaam. Je probeert je eigen bewegingskeuzes beter te begrijpen terwijl je ervaart hoe het is om ‘samen te dansen’.

Voor de workshop is geen ervaring vereist.

Mechanisme van intimiteit
In het aansluitende gesprek/lecture/performance gaat dans-onderzoeker Bram Vreeswijk, in gesprek met Mor Shani, Paul Sixta, de deelnemers van de workshop en het publiek over de “mechanismen van intimiteit”. Het boek The Art Of Loving, is mede uitgangspunt van het gesprek.

Dit gesprek is een voortzetting van ‘ Let’s talk about dance. Articulation and sharing experiences’, een onderzoeksproject dat Bram Vreeswijk uitvoert voor ICKAmsterdam. In dit onderzoek worden verschillende formats uitgeprobeerd om fysieke ervaringen van de workshop te verwoorden en te documenteren. 

De workshop en het onderzoek vinden plaats in één programma. Niet aan de workshop meedoen, maar wel het onderzoek bijwonen? Inloop van 14:30, gesprek start om 14:40. 

Moving Futures Festival Rotterdam
Speciale partners voor de Rotterdamse editie zijn SKVR en de Rotterdamse Schouwburg. Moving Futures wordt mede mogelijk gemaakt door BNG Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal Fonds en VSB fonds.

Meer informatie over het netwerk, het festival, deelnemende theaters en kaartverkoop vindt u op:www.movingfutures.nl

Voor meer informatie over de Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival, beeldmateriaal, interviewaanvragen en / of perskaarten neem contact op met Lody Meijer viapr@dansateliers.nl of 010 43 69 937

Love-ism | Mechanisms of Intimacy

Datum: Zondag 2 november

13:30 - 14:30 uur – workshop Love-ism (alle niveaus)

14:40 - 15:30 uur – Lecture/performance

Locatie: SKVR Rotterdam Centrum (Theaterzaal), Hennekijnstraat 6

Prijs: 10 euro

Tickets

« terug naar agenda overzicht