Maria Peralta

25 November
Dansateliers studio

Op woensdag 11, 18 en 25 november wordt de movement class verzorgd door één van de makers van One Night's Dance. 

One Night's Dance is het jaarlijkse Dansateliers project voor startende dansmakers. De zes makers, Franziska Menge, Manel Salas Palau, Joseph Simon, Maria Peralta en João Dinis Pinho & Julia Barrios de la Mora (duo) maken tijdens het project een korte choreografie die zij presenteren op 4-6 en 11-13 december.


María Peralta (1986, Venezuela) studeerde Contemporary Dance (BA) aan de National Univerity of Arts, Caracas, Venezuela. Als danser werkte ze o.a. met Benoît Lachambre, Mårten Spångberg, Ann Liv Young en Hisako Horikawa. In 2010 verhuisde ze naar Amsterdam waar ze Choreografie (BA) studeerde aan de New Dance Development (SNDO) van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2012 ontving ze de danceWEB Scholarship van het ImPulsTanz festival in Wenen. Tijdens haar studie maakte ze o.a. Countdown (2012), Permutations(2013) en het afstudeer-stuk HIP HOP (2014) dat werd geselecteerd voor het ITs festival.

Tijdens One Night’s Dance 2015 maakt Maria zich de kunst van het jongleren meester en maakt ze een voorstelling rond de basispatronen en technieken aan de hand van drie sjalen. Met het werk gaat ze op een bijna hypnotische wijze een relatie aan met het publiek.  

Movement Class

Tijd: 20:00-21:30
Locatie: Dansateliers
Prijs: €8,- losse les / €70,- 10 lessenkaart
Reserveren via info@dansateliers.nl 

De movement classes zijn voor een ieder die geïnteresseerd is  in dans en beweging, of je nou professional  bent of amateur. 

« terug naar agenda overzicht