Franziska Menge

18 November
Dansateliers studio

Op woensdag 11, 18 en 25 november wordt de movement class verzorgd door één van de makers van One Night's Dance. 

One Night's Dance is het jaarlijkse Dansateliers project voor startende dansmakers. De zes makers, Franziska Menge, Manel Salas Palau, Joseph Simon, Maria Peralta en João Dinis Pinho & Julia Barrios de la Mora (duo) maken tijdens het project een korte choreografie die zij presenteren op 4-6 en 11-13 december.


Franziska Menge (1987) studeerde dit jaar af als docent-dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Tijdens haar studie was ze o.a. betrokken bij de creaties Familiealbum (2013) en Play Money (2014) en maakte ze Chocolate Jesus (2015) en het 6 uur durende performance-drieluikWILDSTRAINING I IN THE FEARSOME ARMAMANET I MILLENIA (2015). 

Als maker vertrekt ze vanuit haar eigen onbehagen over de wereld. Door middel van performance, als ritueel, tracht ze de spanning tussen de werkelijkheid en de geïdealiseerde wereld uit te drukken.

Tijdens One Night’s Dance 2015 ontwikkelt ze een korte choreografie die door haar formele eenvoud – basale bewegingsvormen die in ruimtelijke en tijdelijke patronen worden uitgevoerd – een associatieve wereld voor de kijker zal openen. 

 

Movement Class

Tijd: 20:00-21:30
Locatie: Dansateliers
Prijs: €8,- losse les / €70,- 10 lessenkaart
Reserveren via info@dansateliers.nl 

De movement classes zijn voor een ieder die geïnteresseerd is  in dans en beweging, of je nou professional  bent of amateur. 

« terug naar agenda overzicht