Cristina Planas Leitao

03 June
Dansateliers

Op 3 en 10 juni geeft choreografe Cristina Planas Leitao de movement class. Haar les staat in het teken van het onderzoek FM – featuring mortuus dat zij parallel uitvoert tijdens een residentie in Dansateliers.

Cristina: In de Movement Classes bouwen we verder op de fysieke content van mijn werk FM – featuring mortuus. Het stuk gaat over de dood – over verschillende keren doodgaan, het dagelijkse doodgaan, het voor eeuwig doodgaan, het voor eeuwig en nog eens doodgaan als in een performance die gisteren plaatsvond.

Het onderzoeken van de content doen we aan de hand van een aantal verkenningen. Hoe kunnen we doen alsof we dood zijn, hoe ziet de dood er fysiek uit? Wat is verdwijnen? Hoe kunnen wij oplossen in het ‘niets’? In de lessen proberen we passieve lichamen te manipuleren. We werken met stilte, aanwezigheid en het creeeren van landschappen. Doorzetting en intensiteit zijn sleutelwoorden in het werk. 

Movement Class
De movement class is een laboratorium; een geweldige manier om,  in een professionele omgeving,  je lichaam beter te leren kennen en je bewegingskwaliteiten te onderzoeken en ontwikkelen. In de les maak kennis met de dansmakers van vandaag, hun manier van denken en zoektocht naar mogelijke bewegingstalen. Professioneel of amateur of nog nooit een dansvloer aangeraakt? Maakt niet uit, iedereen is welkom! 

Prijs: €8,- losse les / €70,- 10 lessenkaart
Tijd: 20:00 / deuren open om 19:30
Reserveren via info@dansateliers.nl 

De open bewegingslessen zijn geïnspireerd op de succesvolle open lessen die Random Collision sinds enkele jaren in Groningen organiseert.

« terug naar agenda overzicht