Ingrid Berger Myhre & Andreea David

23 April
Dansateliers studio

Elke woensdagavond les in improvisatie, performance en lichaamsbewustzijn tijdens de Movement Class in Dansateliers! Professioneel of amateur of nog nooit een dansvloer aangeraakt? Als je nieuwsgierig bent en graag wil bewegen, ben je hardstikke welkom! 

Op woensdag 16 en 23 april wordt de Movement Class gegeven door makers Ingrid Berger Myhre en Andreea David. Tijdens de lessen delen de twee de bevindingen van hun project STAFF, een onderzoek naar hoe auteursrecht en eigendom in relatie staan met ons doen en laten. Tijdens de sessies stellen Ingrid en Andreea voor om naar de workshop te kijken alsof deze zelf een kunstwerk is. De overdracht van kennis maar ook het aannemen en interpreteren van de kennis, het performatieve van het lesgeven en het leren, is het uiteindelijke focuspunt.  

De lessen zijn geïnspireerd door de open bewegingslessen van Random Collision in Groningen. Wil je weten waarom jij naar de Movement Class moet komen? Bekijk dan deze video

Ingrid Berger Myhre

Ingrid Berger Myhre (Oslo, 1987) studeerde aan het Laban centrum (UK) en de MTD (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, 2010). Haar onderzoek naar de autonome kracht van de stem en het lichaam van de performer resulteerde vorig jaar in haar eerste onafhankelijke werk Current, waarvoor ze ondersteuning kreeg van Dansateliers. Ze volgt momenteel de ex.e.r.c.e. master in choreografie aan het CCN in Montpellier.

Andreea David

Andreea David (Cluj Napoca (RO), 1981) behaalde haar diploma aan de University of Architecture and Urbanism in Buchares en Contemporary Cance in 2008 aan the National Dance Center en werkt momenteel in WASP (Bucharest). In het kader van Life Long Burning was ze gast-kunstenaar op het ex.e.r.c.e. MA op het CCN Montpellier waar ze Ingrid Berger Myhre leerde kennen.

« terug naar agenda overzicht