in Dansweek

08 May
Hal, Rotterdamse Schouwburg

Tijdens de Dansweek in de Rotterdamse Schouwburg vindt de Rotterdamse première plaats van de fillm Love-ism | Things That Matter van choreograaf Mor Shani en video-kunstenaar Paul Sixta. De film was eerder te zien in maart tijdens Cinedans Festival in het EYE museum Amsterdam.  Het is één van de resultaten van het lange termijn project Love-ism waarin Shani geïnspireerd door het boek The Art of Loving van Erich Fromm, 'intimiteit' onder de loep nam. De afgelopen maanden organiseerde Shani fysieke workshops die hij vertaalde naar een serie duetten en een film. Daarbij werkte hij nauw samen met videokunstenaar Paul Sixta.

In Love-ism | Things that Matter wordt de liefde door Sixta en Shani breed gedefinieerd. Met minimale middelen worden ontmoetingen tussen vreemden, geliefden, familieleden en de cast van Love-ism met de camera geregistreerd. 

Love-ism – Things that Matter
 mengt documentair materiaal met verhalen over intimiteit. Alle gebeurtenissen vinden plaats in een steriele, witte ruimte, wat de film tot een bijna museale ervaring maakt.

Meer informatie hier

Regisseur Paul Sixta Choreograaf Mor Shani Productie Dansateliers i.s.m. ICKamsterdam, in co-productie met Frascati Producties, Act Your Age en SKVR. 

Datum: donderdag 8 mei, 2014
Tijd: 21:45-22:25
Gratis entree
Locatie: Hal, Rotterdamse Schouwburg« terug naar agenda overzicht