King Kong Hostel

13 September
De Wereld van het Witte de Withkwartier

Tijdens het festival De Wereld van het Witte de Withkwartier presenteert Loïc Perela in King Kong Hostel op de Witte de Withstraat zijn solo #loïcperela. Hij ontwikkelde de solo voor een intieme setting en voerde hem voor het eerst op tijdens het Stukafest 2014. De solo breidt hij nu uit tot een totaalervaring waarin hij dans en interactieve installaties combineert met gesprekken met het publiek.


#loïcperela is een intieme solo over identiteit waarin choreograaf Loïc Perela ingaat op het feit dat mensen zich dagelijks blootgeven op sociale media. Het begrip “identiteit” is een instrument geworden, de grens tussen intiem en openbaar steeds vager. Online gedrag wordt, bewust of onbewust, een performance op zich.

Loïc Perela (Frankrijk, 1983) volgde zijn opleiding aan de Ecole Nationale Supérieure de Danse in Marseille en het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Hij danste bij Europa Danse, IT Dansa, Donlon Dance Company en Scapino Ballet waar hij de verschillende stukken maakte. Sinds juni 2012 werkt Perela als freelance choreograaf. Onder de vleugels van Dansateliers nam Perela deel aan ChoreoroamEurope en maakt hij Au creux de l’oreille (One Night’s Dance 2012), DANCE voor DANSLOKAAL 1 (Conny Janssen Danst i.s.m. Dansateliers) Fear (2013). Dit jaar ontwikkelde hij voor ZigZagCity 2014 de performance SPACE en werkt hij aan een stuk over zintuigen dat in het voorjaar van 2015 in première zal gaan.

 

Aanvang: 14.00, 16.00 en 18.00 uur.
Locatie: King Kong Hostel, Witte de Withstraat, Rotterdam
Entree: gratis
DE WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER

Van 12 tot en met 14 september vindt hét culturele straatfestival van Rotterdam, De Wereld van het Witte de Withkwartier plaats. We vieren feestelijk de start van een nieuw cultureel seizoen: drie dagen lang staat de Witte de Withstraat en het omliggende kwartier bol van kunst, muziek, en gezelligheid.

Ervaar met een biertje en een goeie snack in je hand de nieuwste culturele ontwikkelingen. Dompel je onder in de wereld van de actuele kunst, muziek, theater en dans en laat je inspireren door lezingen, workshops en rondleidingen. Ook op het gebied van party, eten, drinken en shopping valt er genoeg te ontdekken en proeven.

Jong of oud? Kunstliefhebber of toevallige passant? Echte connaisseur of feestbeest? Voor iedereen is er wat te beleven!

FESTIVALTIJDEN

Vrijdag | 17:00 – 02:00
Zaterdag | 12:00 – 02:00
Zondag | 12:00 – 18:00

Kijk voor het actuele programma op www.festivalwwwk.nl.

KUNSTBLOCK

De Wereld van het Witte de Withkwartier wordt georganiseerd door Kunstblock, een samenwerking bestaande uit de kunstinstellingen Showroom MAMA, V2_ Institute for the Unstable Media, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM, instituut voor avantgardistische recreatie, TENT en CBK Rotterdam. Kijk voor meer informatie over Kunstblock op www.kunstblock.nl.

« terug naar agenda overzicht