Studiopresentaties

30 January - 01 February
Dansateliers studio

Op vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari om 20:30 en zondag 1 februari om 17:00 presenteren choreografen Liat Waysbort en Katerina Dietzová het resultaat van het onderzoek dat zij in de weken ervoor in Dansateliers deden. Na het programma bent u van harte uitgenodigd om met de makers in gesprek te gaan over het werk. Uw gedachtes over het gepresenteerde materiaal worden zeer gewaardeerd. Reserveer uw kaartjes hier.


Please me please – The duet
 (research) – Liat Waysbort 
Met Please me Please doet choreografe Liat Waysbort een poging om op verschillende manieren te behagen en te bevredigen. Ze onderzoekt hiervoor, in verschillende fases, opvattingen over verwachting en teleurstelling.

In maart 2014 ging het eerste werk uit Please me please –solo in première. De solo voor performer Ivan Ugrin won de publieksprijs van het festival Platforma HR in Zagreb. Het tweede deel maakt Waysbort voor en met twee grande dames uit de dans Amy Gale (66), oprichtster Dansateliers en Angela Linssen (60), voormalig artistiek leider Moderne Theaterdans, Amsterdam.

Met hen vraagt Waysbort zich af wat bevredigende beelden zijn. Tegelijkertijd onderzoekt ze de definitie van schoonheid door het oudere lichaam als niet voor de hand liggend uitgangspunt te nemen.

CREDITS | Choreografie: Liat T. Waysbort | Performance en samenwerking: Amy Gale and Angela Linssen | Projectondersteuning, artistiek advies & dramaturgie: Annette van ZwollOF A KIND | Katerina Dietzova & Jelte van Andel

In de ruimte plaatsen we onszelf, onze lichamen, verschillende objecten en de volgende vragen:

Is het mogelijk om de dingen te zien zoals ze zijn? Kan een ding zonder herinnering? Is een kunstenaar veeleisend? Hoort iets altijd bij iets anders?  

Een verkenning van context en interpretatie door Katerina Dietzova en Jelte van Andel.

Concept en uitvoering: Katerina Dietzová en Jelte van Andel
Dramaturgie:
 Jellichje Reijnders

Studiopresentaties:

Datum:
Vrijdag 30 januari 20:30
Zaterdag 31 januari 20:30
Zondag 1 februari 17:00
Prijs: 8 euro
Reserveren hier.

« terug naar agenda overzicht