Jija Sohn

30 June - 01 July
Dansmakers podium, Amsterdam / ITs Festival

Op 30 juni gaat de nieuwe voorstelling Geisha's Miracle van choreograaf Jija Sohn in première.

In Geisha’s Miracle nodigt een drietal Aziatische performers ons uit om hun universum te ervaren; glimmend en blauw, licht en wit. Zij nemen je mee naar een plaats tussen leven en dood. Een plaats tussen een transformatieve realiteit en een fontein van verbeelding. Geisha’s Miracle is een synesthetische, fysieke ervaring, die zich uitstrekt tot de perceptie van het publiek. Het surrealistische visuele en muzikale landschap spreekt niet alleen de ratio, maar ook de irrationele kanten van ons zijn aan, en nodigt je uit je onder te dompelen in de absurditeit.

Jija Sohn (1982 - Kyoto, Japan) onderzoekt hoe emotionele of vormloze materie te communiceren met dans en beweging, om zo de kloof tussen verschillende culturen te overbruggen. Ze is geïnteresseerd in de vraag hoe de culturele diversiteit kan worden omgevormd tot een universele waarde, en zoekt naar de kern van de menselijke ervaring.

Jija Sohn is geselecteerd voor het Moving Forward Traject. Dit heeft haar de kans gegeven om haar werk en netwerk te ontwikkelen met de hulp van vijf Nederlandse productiehuizen; Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Dansateliers, Generale Oost en Random Collision. Het project is een coproductie met Dansgroep Amsterdam en een samenwerking met ITs Festival. Na afloop van de première van Geisha’s Miracle zullen de genomineerden van Moving Forward 2016 worden aangekondigd. 

Geisha's Miracle - Jija Sohn
30 juni, 17:00u (première)
1 juli, 20:30u 
Dansmakers Podium, Amsterdam
« terug naar agenda overzicht