Keren Rosenberg

23 February - 27 February
Dansateliers studio

Van 23 t/m 27 februari staat Dansateliers in het teken van Gaga. In Dansateliers worden die week de ochtendlessen verzorgd door Keren Rosenberg, gevolgd door een verdiepende Gaga-workshop.

Gaga is een bewegingstaal ontwikkeld door Ohad Naharin. Naharin kwam tot deze bewegingstaal tijdens zijn werk als choreograaf en artistiek directeur van de Batsheva Dance Company, Israël.

Workshop
In Dansateliers volg je in de ochtend de Gaga/dancers-training gevolgd door een verdiepende beweging- en choreografie-workshop. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van het specifieke bewegings-vocabulaire en de vaardigheden van de deelnemers. De gelaagdheid van de Gaga-bewegingen en oefeningen vergroten je bewustzijn van lichamelijke sensaties en jouw specifieke palet van bewegingsmogelijkheden. Tegelijkertijd oefen je als deelnemer, tijdens de les, in beheersing van energie en explosieve kracht.
           De GAGA ochtendlessen worden opgevolgd door een bewegings- en choreografie onderzoek. Het verband tussen creativiteit en creatie wordt onderzocht aan de hand van de Gaga-taal. Er wordt dieper ingegaan op wat ons drijft als bewegers, in verbinding met onze fantasie en verbeelding terwijl je in contact komt met je kwetsbaarheid, rauwheid, groove en virtuositeit door middel van beweging.
           Aan de hand van dynamiek, muzikaliteit en compositie vertaal je je verbeelding en sensaties naar een fysieke hoedanigheid in de ruimte. Centraal staat de vraag:
“Hoe kunnen wij laten zien wie we zijn en waar wij voor staan?”

Let op! De open Gaga/dancers lessen in de ochtend zijn onderdeel van de gehele Gaga workshop. De workshop is bedoeld voor professionele dansers en gevorderde dansstudenten (16+).

Workshop: Gaga Movements by Keren Rosenberg: 
Datum: 23 t/m 27 februari 2015 
Tijd: 10:30-14:30u
Aanmelden via: info@dansateliers.nl
Prijs: €70,-
Over te maken op ING NL49 INGB 0000199637 ten name van Stichting Dansateliers.
Locatie: Dansateliers Studio, 's Gravendijkwal 58-b, Rotterdam

Lees meer over Keren Rosenberg hier.« terug naar agenda overzicht