Lana Čoporda | Joseph Simon

07 April
Theater Kikker, Tweetakt festival, Utrecht

Op donderdag 7 april zijn de twee nieuwste solo's van Lana Čoporda en Joseph Simon te zien als onderdeel van het Tweetakt festival in Utrecht. Beide solo's worden in een dubbelprogramma gepresenteerd in de kleine zaal van Theater Kikker.

do 7 april, 20:00u
Theater Kikker, Utrecht / Tweetakt festival
ZOOM – Hestia and Sheela na gig
 - Lana Čoporda
Hestia en Sheela na gig, twee oer-oude voorstellingen van vrouwelijkheid, vormden de inspiratie voor ZOOM – Hestia and Sheela na gig van danser en choreografe Lana Čoporda. In de solo bestudeert ze de representatie van vrouwen in het dagelijks leven en de hedendaagse media.  

Balancerend tussen acceptatie en verzet onderzoekt Čoporda de kloof tussen de wereld van advertenties en videoclips en de meer intieme ervaring van sensualiteit en seksualiteit.

Third Culture Kid - Joseph Simon
Third Culture Kid - Iemand die het grootste deel van zijn vormende jaren heeft doorgebracht in een cultuur anders dan die van zijn ouders.

In Third Culture Kid ontwart, herschikt en herinterpreteert Joseph Simon de elementen waaruit de diverse culturen en talen die hij zelf belichaamt zijn opgebouwd. Parallel hieraan kijkt Joseph terug op bepalende momenten uit zijn jeugd en spint zo een web van onvoorziene verbindingen. Op deze manier bevraagt hij niet alleen zijn eigen identiteit, maar die van een hele generatie.

« terug naar agenda overzicht