presents Lana Coporda / One Night's Dance

18 November
De Gouvernestraat

De Derde Dinsdag
De reizende talkshow over kunst & cultuur
Elke derde dinsdag van de maand!
dinsdag 18 november 2014 - 20.00 - 21.30 uur - De Gouvernestraat

Waar moet je de komende maand heen? Culturele talkshow De Derde Dinsdag geeft in anderhalf uur een highspeed update met korte interviews, performances, filmpreviews, theaterscènes en live muziek. De Derde Dinsdag is iedere maand te gast op een andere culturele ‘hotspot’. Dit keer zijn we te gast bij de Gouvernestraat en de avond wordt gehost door Productiehuis Rotterdam. De presentatie is in handen van Anna Visser.

Dansateliers presenteert tijdens deze editie van De Derde Dinsdag het talentonwikkelingsproject One Night's Dance. Te zien is een korte performance van Lana Coporda en Laya Benje Will in het teken van Lana's stuk No Lonely Fighters, please.


Elke editie is er één speciale gast. Dit seizoen nodigen we Movers uit; talentvolle makers, kunstenaars of opinieleiders die de Rotterdamse boel in beweging zetten. Aankomende editie zit Eric den Hartigh bij ons aan tafel, director - naar eigen zeggen ‘Ouwehoer bij Roodkapje’, plek voor kunst, cultuur, muziek, feestjes in Rotterdam. Ook dit keer gaat er een deskundige in op een van de vijf aanbevelingen van Wim Pijbes voor de kunstsector in Rotterdam, dit keer behandelen we ‘Gebruik het enorme potentieel van particulier mecenaat.’

We hebben een vol programma met live optredens en afwisselende acts, waaronder een optreden van zangeres en Sing-a-Song writer Mieke van Veen BIRD); een optreden  van Rory de Groot die een preview geeft op zijn voorstelling Zwarte Voeten (Productiehuis Rotterdam), Floppyfilms (WORM), een danspresentatie van Laura Witzleben en Lana Coporda (Dansateliers One Night’s Dance), een interview en presentatie van visueel essayist Iztok KlanĨar (Undertow , Showroom MAMA), een interview met actrice Urmie Plein (theatervoorstelling Aan Niets Overleden, Maaspodium), Gyz la Riviere ontvangen we aan tafel, als jurylid van dit jaar en winnaar in 2012 van de Dolf Henkes Prijs (TENT.) en er is filmpresentatie van Blow Up: Non Experts, ‘de wereld van de non-experts’ (V2_), met  toelichten van een van de kunstenaars uit het programma. 

Entree
De Derde Dinsdag: Pay as you Please

Datum / tijd
Dinsdag 18 november, 20:00 uur t/m 21.30 uur. 

Locatie
De Gouvernestraat - Huis voor Rotterdamse Kunsten
Gouvernestraat 133

Elke derde dinsdag van de maand!

di.16 dec en di. 20 jan, di. 17 feb, di. 17 mrt, di. 21 apr, di. 19 mei, di.16 jun, (2015)

De Derde Dinsdag is een initiatief van Kunstblock [Showroom MAMA, TENT, CBK Rotterdam, V2_, Witte de With, WORM] en Maas theater en dans, Ro Theater, Productiehuis Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg, Dansateliers, de Doelen.

« terug naar agenda overzicht