Presentatie

09 June
Le Grand Palais, Parijs, FR

Op 9 juni is Dancing Museums uitgenodigd om een interventie te plegen op de expositie van Huang Yong Ping, die tijdens de Monumenta n in het Grand Palais in Parijs (FR) te zien is.  In het Grand Palais verkennen vier van de vijf Dancing Museums choreografen Tatiana Julien (FR), Fabio Novembrini (IT), Connor Schumacher (NL) en Lucy Suggate (UK) met mentor Betsy Gregory de ruimte en het werk van de kunstenaar. Een onderzoek naar de rol van live performance in relatie tot het versterken van de beleving van kunst.  De performance vindt plaats in het kader van een nieuwe tentoonstelling met werk van beeldend kunstenaar Huang Yong Ping. Meer info hier.

Dancing Museums is een samenwerkingsproject van de Europese dansorganisaties La Briqueterie - Centre de développement chorégraphique du Val de Marne (FR), Comune di Bassano del Grappa (IT), D.ID Dance Identity (AT), Dansateliers (NL), Siobhan Davies Dance (UK) en acht internationaal befaamde musea.

Tijdens het project gaan vijf, door de dansorganisaties aangewezen, dansmakers, een tweejarig onderzoeks- en ontwikkelingstraject aan om nieuwe manieren van interactie met publiek te onderzoeken. De deelnemende choreografen zijn Tatiana Julien (FR), Fabio Novembrini (IT), Connor Schumacher (NL) Lucy Suggate (UK) en Dante Murillo (AT). 

« terug naar agenda overzicht