Residentie 3: Wenen

24 January - 30 January
D.ID Dance Identity / Gemäldegalerie

De derde residentie van Dancing Museums vindt plaats in Wenen in de Gemäldegalerie der Akademie der Bilderenden Künste en wordt gehost door D.ID Dance Identity. De choreografen zullen samen met mensen uit het publiek werken naar een performance met live video projectie geïnspireerd door Hieronymus Bosch's "The Last Judgement".

Volg het project op www.dancingmuseums.com

-------------------------

Dancing Museums
 is een nieuw samenwerkingsproject van de Europese dansorganisaties La Briqueterie - Centre de développement chorégraphique du Val de Marne (FR), Comune di Bassano del Grappa (IT), D.ID Dance Identity (AT), Dansateliers (NL), Siobhan Davies Dance (UK) en acht internationaal befaamde musea. Tijdens het project gaan vijf, door de dansorganisaties aangewezen, dansmakers, een tweejarig onderzoeks- en ontwikkelingstraject aan om nieuwe manieren van interactie met publiek te onderzoeken. 

Deelnemende choreografen: Connor Schumacher (NL), Dante Murillo (AU), Lucy Suggate (UK), Tatiana Julien (FR) en Fabio Novembrini (IT)

Het traject behelst residenties in de periode vanaf juni 2015 tot en met juni 2017 in elk van de deelnemende musea. Als deel van de residentie worden de dansmakers vergezeld door digital artists en experts uit verschillende disciplines. Het traject mondt uit in de creatie van een nieuw interactief en performatief werk in elk van de vijf Europese steden, waarbij de rol van live performance in relatie tot het versterken van de beleving van kunst, wordt uitgelicht.  

Dancing Museums is een samenwerkingsproject van La Briqueterie - Centre de développement chorégraphique du Val de Marne (FR), Comune di Bassano del Grappa (IT), D.ID Dance Identity (AT), Siobhan Davies Dance (UK) en Dansateliers (NL).

Deelnemende musea: Le Louvre (FR), Mac/Val (FR), Arte Sella (IT), Museo Civico (IT), Museo di Palazzo Sturm (IT), Gemäldegalerie Wien (AT), The National Gallery (UK) en Museum Boijmans van Beuningen (NL).

 

Dit project is ondersteund door het Creative Europe Programme van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze website ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

« terug naar agenda overzicht