Ingrid Berger Myhre

18 June
WASP, Bucharest, RO

Na een residentie van 2 weken presenteert Ingrid Berger Myhre op 18 juni het werk-in-wording BLANKS in Working Art Space and Production (WASP) in Boekarest, Roemenië.

BLANKS is een solo-onderzoek waarin Ingrid Berger Myhre speelt met de verwachting van wat nog komen gaat en wat er een moment geleden nog plaatsvond. De blanco ruimte tussen het begin van dingen en het einde ervan wordt ingevuld, met spanning, door de verbeelding van de toeschouwer. De toeschouwer wordt medevormgever  van het stuk zolang de performer weigert op te treden. Met het onderzoek doet Myhre een poging om ontbrekende gebeurtenissen te documenteren – tegelijkertijd begrijpend dat het deze onmogelijkheid is die de gebeurtenissen doet verschijnen – in de projectie van wat wij willen zien.

Het idee voor BLANKS ontstond tijdens een van Myhre’s residenties, waar ze speelde met fotoseries en deze transformeerde naar gif-bestandjes (een snelle serie foto’s die de impressie geven van een geanimeerde voorstelling). Door de foto’s voor de gifjes een nieuwe volgorde te geven dan ze oorspronkelijk hadden werd er in feite een documentatie gemaakt van scenario’s die nooit had plaatsgevonden. 

Ingrid Berger Myhre was in maart dit jaar in Dansateliers te zien met de eerste stappen van BLANKS

« terug naar agenda overzicht