Claire Cunningham, Jan Martens & Maxence Rey

26 March - 27 March
Festival CEMENT, Verkadefabriek, Den Bosch

B-PROJECT II

B-Project II bestaat uit drie voorstellingen. Give me a reason to live van Claire Cunningham, Ode to the attempt van Jan Martens en Curiosities van Maxence Rey. 

B-project II
Maxence Rey, Jan Martens & Claire Cunningham 
wo 26 maart - 21:00
do 27 maart - 17:00 - 22:00
Locatie: Kleine Zaal, Verkadefabriek, Den Bosch
www.festivalcement.nl 

GIVE ME A REASON TO LIVE - Claire Cunningham

Give me a reason to live is een solo performance van Claire Cunningham, geïnspireerd door het werk van Jheronimus Bosch. De voorstelling is een studie naar (de provocatie) van empathie, religieuze kunst en een test voor Claires eigen lichaam en geest. Het werk is beïnvloed door en opgedragen aan de 700.000 gehandicapte slachtoffers van het Nazi Aktion T4 euthanasie programma en het huidige Britse 'welfare reform' beleid.

ODE TO THE ATTEMPT - Jan Martens

Ode to the attempt is een voorstelling over creëren. Over betekenisvol zijn. Over de stadia die je als kunstenaar doorloopt om tot een eindproduct te komen. Martens geeft in deze voorstelling het materiaal dat het niet gered heeft, dat nooit het daglicht heeft gezien of een publiek bereikt, een kans. Omdat het onvolmaakte een andere kwaliteit heeft, die minstens even waardevol kan zijn als het afgeronde.

CURIOSITIES - Maxence Rey

Wat gebeurt er als we door het ontleden en binnenstebuiten keren van onze ziel, ons onderbewust zijn bloot geven? Onze demonen en donkerste, onuitgesproken lusten tot leven zouden wekken?
Maxence neemt je mee in het verbazingwekkende universum van Jheronimus Bosch en toont een modern curiositeitenkabinet. Een ruimte vol carnavaleske fantasieën, monsters, demonen en wonderen. Een plek voor humor én wreedheden, waar men danst naar de pijpen van de duivel...

B-Project is een initiatief van Comune di Bassano del Grappa (IT),  Dance Umbrella London (UK), La Briqueterie/CDC du Val de Marne (FR), D.ID Dance Identity (AT), JB500 (NL), Festival Cement (NL), Bosch Research and Conservation Project Foundation 's-Hertogenbosch (NL) en Dansateliers Rotterdam (NL).

 

« terug naar agenda overzicht