Jan Martens|Giorgia Nardin|Dante Murillo|Maxence Rey

10 May

Tijdens de Burgenländische Tanztage georganiseerd door D.ID Dance Identity worden vier van de vijf werken van B-project getoond. 

All Dressed up with nowhere to go - Giorgia Nardin 

Twee dansers balanceren op een been. Kwetsbaar en naakt. De blik van de toeschouwer is op ze gericht. Ze kunnen nergens heen. Het einde van deze uitputtingsslag ligt niet vast. Twee lichamen ontdaan van alle zekerheden.


Rockers - Dante Murillo
Rockers is een dansvoorstelling/performance geïnspireerd door de menselijke passies, drijfveren en eigenaardigheden die Murillo ontwaarde in schilderijen van Jheronimus Bosch zoals Het Laatste Oordeel en De Tuin der Lusten. In zijn voorstelling maakt hij gebruik van herhaling om de dansers in een euforische staat te 'bewegen'. Ze wiegen. Pendelen tussen menselijke fragiliteit en kracht. It rocks on and on...

ODE TO THE ATTEMPT - Jan Martens

Ode to the attempt is een voorstelling over creëren. Over betekenisvol zijn. Over de stadia die je als kunstenaar doorloopt om tot een eindproduct te komen. Martens geeft in deze voorstelling het materiaal dat het niet gered heeft, dat nooit het daglicht heeft gezien of een publiek bereikt, een kans. Omdat het onvolmaakte een andere kwaliteit heeft, die minstens even waardevol kan zijn als het afgeronde.

CURIOSITIES - Maxence Rey

Wat gebeurt er als we door het ontleden en binnenstebuiten keren van onze ziel, ons onderbewust zijn bloot geven? Onze demonen en donkerste, onuitgesproken lusten tot leven zouden wekken?
Maxence neemt je mee in het verbazingwekkende universum van Jheronimus Bosch en toont een modern curiositeitenkabinet. Een ruimte vol carnavaleske fantasieën, monsters, demonen en wonderen. Een plek voor humor én wreedheden, waar men danst naar de pijpen van de duivel...

 

Mogelijk gemaakt door de B-project partners
B-Project is een initiatief van Comune di Bassano del Grappa (IT),  Dance Umbrella London (UK), La Briqueterie/CDC du Val de Marne (FR), D.ID Dance Identity (AT), JB500 (NL), Festival Cement (NL), Bosch Research and Conservation Project Foundation 's-Hertogenbosch (NL) en Dansateliers Rotterdam (NL).

« terug naar agenda overzicht