Claire Cunningham, Giorgia Nardin, Dante Murillo, Jan Martens, Maxence Rey

29 March
Bienale de la Danse - Val-de-Marne

Op 29 maart is het werk van de vijf B-project makers Jan Martens (NL), Giorgia Nardin (IT), Maxence Rey (FR), Juan Dante Murillo (AU) en Claire Cunningham (UK) te zien tijdens de Bienale de la Danse in Val-de-Marne, La Briquetterie. De makers maakten tijdens B-project, in 2013-2014 een reis langs verschillende Europese steden om zich te laten inspireren tot nieuw werk, door het leven en werk van oude meester Jheronimus Bosch. 
Het resultaat van de reis werd voor het eerste gepresenteerd tijdens Festival CEMENT 2014 in Den Bosch. 

GIVE ME A REASON TO LIVE - Claire Cunningham
Give me a reason to live is een solo performance van Claire Cunningham, geïnspireerd door het werk van Jheronimus Bosch. De voorstelling is een studie naar (de provocatie) van empathie, religieuze kunst en een test voor Claires eigen lichaam en geest. Het werk is beïnvloed door en opgedragen aan de 700.000 gehandicapte slachtoffers van het Nazi Aktion T4 euthanasie programma en het huidige Britse 'welfare reform' beleid.


All Dressed up with nowhere to go - Giorgia Nardin 
Twee dansers balanceren op een been. Kwetsbaar en naakt. De blik van de toeschouwer is op ze gericht. Ze kunnen nergens heen. Het einde van deze uitputtingsslag ligt niet vast. Twee lichamen ontdaan van alle zekerheden.


Rockers - Dante Murillo 
Rockers is een dansvoorstelling/performance geïnspireerd door de menselijke passies, drijfveren en eigenaardigheden die Murillo ontwaarde in schilderijen van Jheronimus Bosch zoals Het Laatste Oordeel en De Tuin der Lusten. In zijn voorstelling maakt hij gebruik van herhaling om de dansers in een euforische staat te 'bewegen'. Ze wiegen. Pendelen tussen menselijke fragiliteit en kracht. It rocks on and on...

ODE TO THE ATTEMPT - Jan Martens

Ode to the attempt is een voorstelling over creëren. Over betekenisvol zijn. Over de stadia die je als kunstenaar doorloopt om tot een eindproduct te komen. Martens geeft in deze voorstelling het materiaal dat het niet gered heeft, dat nooit het daglicht heeft gezien of een publiek bereikt, een kans. Omdat het onvolmaakte een andere kwaliteit heeft, die minstens even waardevol kan zijn als het afgeronde.

CURIOSITIES - Maxence Rey
Wat gebeurt er als we door het ontleden en binnenstebuiten keren van onze ziel, ons onderbewust zijn bloot geven? Onze demonen en donkerste, onuitgesproken lusten tot leven zouden wekken?

Maxence neemt je mee in het verbazingwekkende universum van Jheronimus Bosch en toont een modern curiositeitenkabinet. Een ruimte vol carnavaleske fantasieën, monsters, demonen en wonderen. Een plek voor humor én wreedheden, waar men danst naar de pijpen van de duivel...

 

Mogelijk gemaakt door de B-project partners 
B-Project is een initiatief van Comune di Bassano del Grappa (IT),  Dance Umbrella London (UK), La Briqueterie/CDC du Val de Marne (FR), D.ID Dance Identity (AT), JB500 (NL), Festival Cement (NL), Bosch Research and Conservation Project Foundation 's-Hertogenbosch (NL) en Dansateliers Rotterdam (NL).

« terug naar agenda overzicht