Rotterdam/Den Bosch residentie

01 July - 08 July

Met de internationale manifestatie Jheronimus Bosch 500 herdenken Nederland, de stad ’s-Hertogenbosch, inwoners en gasten, van 2010 tot en met 2020 het vijfhonderdste sterfjaar van een van de grote Nederlandse meesters Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516). 

B-Project
Vijf choreografen maken voor het B-project een inspirerende reis,  volledig in het teken van het leven en werk van Jheronimus Bosch. De vijf makers: Jan Martens (NL), Giorgia Nardin (IT), Maxence Rey (FR), Juan Dante Murillo (AU) en Claire Cunningham (UK) volgen workshops van Jheronimus Bosch experts, wisselen van gedachten met elkaar en andere kunstenaars en bestuderen Bosch’ werk tijdens residenties in Rotterdam, Parijs, Venetië en Wenen.


Het B-project is een partner initiatief van Dance Umbrella, London (UK), D.ID Dance Identiteit in Pinkafeld (AU), La Briqueterie (FR) en de Commune di Bassano del Grappa (IT). Dansateliers is associated partner van B-project. Artistiek leider Kristin de Groot treedt op als coach en werkt tijdens de reis met de makers aan hun concept dat uiteindelijk in een kleinschalige productie vertaald wordt. Het resultaat gaat in première tijdens Festival Cement 2014, ’s-Hertogenbosch (NL).

Data
De eerste onderzoeksweek vindt plaats in de eerste week van juni bij D ID - Dance Identity in Pinkafeld, Oostenrijk. In juli strijken de choreografen neer in Nederland, in ’s-Hertogenbosch en in Rotterdam. Van 26-29 maart wordt het resultaat van het B-Project gepresenteerd op CEMENT Festival in Den Bosch. Informatie hierover volgt nog.  

Partners:

  • Bosch 500 Foundation  's Hertogenbosch (NL) -leading partner of the project
  • Comune di Bassano del Grappa/ (IT)
  • Dance Umbrella London, (UK)
  • Centre de Développement Chorégraphique / Biennale de danse du Val-de-Marne, (FR)
  • D.ID Dance Identity (AT)
  • Associate Partners: Dansateliers Rotterdam  (NL), Bosch Research and Conservation Project Foundation, ’s-Hertogenbosch (NL), Festival Cement, ’s-Hertogenbosch (NL)
« terug naar agenda overzicht