05 March
Dansateliers studio

Op woensdag 26 februari en 5 maart geeft dansmaker Katerina Dietzová de Movement Class. In de movement class vertelt Katerina meer over haar onderzoek en het maakproces van Analog en zal je aan de hand van een aantal fysieke opdrachten ook zelf meedenken in het creatieproces van het stuk.

De les begint met oefeningen in lichaamsbewustzijn, ritme en andere 
elementen waarmee geïmproviseerd materiaal gestructureerd kan worden. 
Katerina begeleidt je in de zoektocht naar de mogelijkheden en manieren waarop je iets kan "framen" en context kan geven. 

Katerina Dietzová geboren in Tsjechië, woont en werkt op dit moment als danser en performer in Amsterdam. Ze studeerde dans en choreografie aan het Duncan Centre in Praag en de School for New Dance Development (SNDO) in Amsterdam. Als danser werkte ze voor verschillende choreografen en producers als Giulia Mureddu, Tabea Martin, Sumako Koseki en de Envoi Company. Tegenwoordig is ze voornamelijk betrokken bij projecten gericht op improvisatie en met een focus op eigen creaties. Van de vijf One Night’s Dance choreografen die tijdens de 2013 editie een kort stuk ontwikkelden, werd Katerina Dietzova vorig jaar geselecteerd voor een vervolgtraject. Analog is een vervolg op het werk dat zij vorig jaar tijdens One Night’s Dance creëerde en is "een zoektocht naar een gedeelde structuur".


Movement class: elke woensdag 20:00-21:30u.
Prijs: €7,- losse les / €60,- 10 lessenkaart
Reserveren via info@dansateliers.nl (niet verplicht)« terug naar agenda overzicht