14 September
Kleine zaal, Rotterdamse Schouwburg

De drie Rotterdamse dansgezelschappen Dansateliers, Scapino en Conny Janssen Danst presenteren op 14 september tijdens 24 Uur Cultuur een gevarieerd dansprogramma in de kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

Tussen 20:30 en 21:15 presenteert Dansateliers het stuk Duet for Two Dancers van Tabea Martin.

Duet for Two Dancers van Tabea Martin zoomt in op de angst voor het niet kunnen voldoen aan je eigen verwachtingen, of dat wat je omgeving van je vraagt. De vrijheid om tussen verschillende beroepen en identiteiten te kunnen kiezen is een reden voor onzekerheid en twijfel.  De overvloed aan keuzes genereert een soort stilstand. Het onvermogen te kiezen dwingt het lichaam tot rust. Duet for Two Dancers bevraagt in die zin het ‘danser zijn’, maar ook het ‘niet danser zijn’.

Tabea Martin houdt zich in haar werk bezig met sociologische vragen. Ze bestudeert mensen en hun gedrag  in verschillende omstandigheden. In haar werk legt ze focus op de poging – het verdwalen, het niet-weten, het ongemak en het verdriet dat in een lichaam schuilt. Tabea Martin won in 2011 de Wim Barry Stipendia Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ook won zij met Duet for Two Dancers de prijs van de Aerowaves competitie.

Productie: coproductie Dansateliers en Conny Jansen Danst

Voor meer informatie over het programma kijk op www.24uurcultuurrotterdam.nl 

« terug naar agenda overzicht