Evangelos Biskas & Elysia Mc Mullen


 Evangelos Biskas (Griekenland, 1994) studeerde dans en choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2016 won hij de Young Dance Makers-award 2016 met zijn afstudeervoorstelling Eternal Chilling en werd hij genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs. Hiernaast werd hij door De NWE Vorst, DansBrabant en L’Aventura geselecteerd voor een jonge makers-residentie.

Evangelos’ werk ontstaat vanuit een innerlijke noodzaak om zich uit te drukken middels het lichaam. Hij is gefascineerd door de contrasten tussen de menselijke instinct, intuïtie en perceptie.  Zijn doel is om een rijkdom en veelzijdigheid aan te tonen in lagen van betekenis en symbolen en zo de kijker uit te nodigen op een reis waarin de fantasie wordt geprikkeld en nieuwe deuren naar interpretatie en associaties opengaan

Door Dansateliers werd hij geselecteerd voor het jaarlijkse maaktraject One Night’s Dance 2016 waarin hij het korte stuk The Memory of the present ontwikkelde. In het kader van het Moving Forward traject werkt Evangelos van 5 t/m 25 juni samen met Elysia Mc Mullen in residentie bij Dansateliers. Hun onderzoek presenteren ze op 23 t/m 25 juni tijdens de studiopresentaties.  

Elysia McMullen (Ierland, 1991) studeerde in 2016 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Tilburg in de richting Moderne Danstheater. Haar voorstellingen Don Quixote and The Bunny, Directly You”ll be Directed in The Right Direction en Bill and Fred Take One and Two waren te zien op verschillende festivals als Festival Mundial, Theaterfestival Boulevard, het Brocante Festival, Festivalito Mon Amour en de Mus Kunstmaan. Net als Evangelos Biskas werd ze door De Nwe Vorst en DansBrabant uitgenodigd voor een residentie-traject. Met Evangelos Biskas ontwikkeld ze nu de nieuwe voorstelling In Search of a Title dat in oktober 2017 in première gaat in Dansmakers podium, Amsterdam.