Lucy Suggate


Lucy Suggate is een danser en choreograaf uit Yorkshire en staat bekend om haar uitgesproken solo-performances. Met haar werk is ze regelmatig zichtbaar op nationale en internationale platforms. In 2007 werd ze als artist in residence betrokken bij het Daghdha Dance waar ze samenwerkte met choreograaf Michael Klien en een drie-jaar durend onderzoeks- en ontwikkeltraject in dans en choreografie deed. Sindsdien creëerde Lucy verschillende werken waar onder installaties en solo’s die ze toont op verschillende platforms en podia in Europa.

In 2013-2014 werkte Lucy als Modul Dance Artist met ondersteuning van Mercat, Graner, Danshallerne, BoraBora en Arts Council England Artist Internationaal ontwikkelfonds aan de productie van de doorlopende solo pilgrim. pilgrim werd o.a. gepresenteerd op het Seoul International Dance Festival, Sonar Festival, Nottingham Contemporaries for NOTTDANCE 15 en het Solo Tanz Festival. Ze werkte o.a. samen met Rosemary Butcher aan Secrets of the Open Sea, Test Pieces en Wendy Houston’s stupid Women.

In haar werk creëert ze een choreografische speeltuin die de danser aanmoedigt om helder te zijn in het denken en door middel van beweging. Ze onderzoekt hedendaagse noties van virtuositeit; een tikkeltje theatraal en met een knipoog naar subcultuur.

In 2015-2017 was Lucy één van de betrokken choreografen van het Europese project Dancing Museums. Tijdens dit project leerde ze Connor Schumacher kennen waarmee ze nu samen werkt aan OK Future dat op 28 juni 2017 in première gaat tijdens het festival De Parade in Rotterdam. Een vervolgstuk Is This Ever OK zal in 2018 in première gaan tijdens het Motel Mozaique.

www.projectbonedust.com