Joseph Simon


Joseph Simon (Frankrijk, 1989) kwam in aanraking met dans via breakdance. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij ervaring op deed met o.a. gymnastiek, tricking en verschillende basisvormen van modern-jazz en ballet. In 2014, studeerde hij af aan ArtEZ School of Dance in Arnhem. Gedurende zijn studie onderzocht hij de relatie tussen urban dansvormen en hedendaagse bewegingsvormen. Zijn doorgaande interesse hiervoor leidde tot samenwerkingen met Alida Dors, Jochen Heckmann, Erik Kaiel en Jean-Guillaume Weis, grote inspiratiebronnen voor hem als maker.

Dansateliers
Onder de vleugels van Dansateliers werkte Joseph in 2015 aan het concept voor de solo Essais sur la danse classique, ontwikkelde hij het stuk Allegory of a Night tijdens One Night's Dance 2015 en maakte hij de solo Third Culture Kid (2016). In 2017 werkt Joseph samen met Jonas Frey aan het duet A Playful Dialog.


A playful dialog (research) - Joseph Simon & Jonas Frey | studiopresentaties: 31 maart, 1 & 2 april 2017, DansateliersThird Culture Kid - première 25 maart 2016, Rotterdamse Schouwburg


Allegory of a Night / One Night's Dance 2015, December 2015, Dansateliers


Essai(s) sur la danse classique (research) - studiopresentaties, mei 2015, Dansateliers