Hillary Blake Firestone


Hillary Blake Firestone (USA, 1974) woont en werkt in en vanuit Amsterdam sinds 1999. Ze studeerde Performance & Composition en Literatuur aan SUNY-Purchase in New York. Ze werkt veel samen met kunstenaars van diverse andere disciplines. De relatie tussen beweging, beeld en geluid is de belangrijkste focus in haar werk. Daarom werkt ze vaak samen met componisten en muzikanten.
Vanaf 2009 werkt ze samen met muzikant Mark Morse, met wie ze stukken maakt die geïnspireerd zijn op culturele rituelen. Het muzikale lichaam staat centraal en brengt het fysiek, de beeldtaal, de droge humor en het sonisch detail bij elkaar. Ze werkt graag binnen niet theatrale settingen en heeft een sterke voorkeur niet enkel voor en met lichamen te choreograferen, maar ook voor objecten.
Momenteel werkt ze aan een dansfilm voor de derde editie van Point Taken dat binnen het Cinedans Festival plaatsvindt. Voor de film werkt ze samen met filmmaker Leendert Pot en gaat in maart 2013 in het Eye Fiminstituur (Amsterdam) in première.